2.  Hoe wordt snoep gemaakt?

Als eerste beginnen ze met heel veel suiker,dat mengen ze met 
glucosestroop,water en gelatine. Daarna wordt het tot een vloeibare massa verhit  op 110-130 graden. En dan halen ze het water er uit, daarna houd je een dikke suikerstroop over.

Daarna gaat het naar een apparaat en die mengt de smaak en de kleur. De kleurstoffen worden gemaakt van planten en vruchten, bijvoorbeeld : spinazie en wortels.

Daarna is het tijd voor vormpjes. De vormpjes worden gedrukt in een bak met meel. Daarna krijg je kuiltjes die worden gevuld met vloeibare snoep. Het is handig dat ze er eerst meel in doen want, dan krijg je de snoepjes er makkelijker er uit.

Dan worden de platen omgekeerd en  dan valt alles naar beneden. De snoepjes zijn dan eigenlijk klaar. Maar soms versieren ze de snoepjes nog.

De snoepjes worden dan nat gemaakt met stoom. dan gaat er suiker overheen dat zorgt er voor dat het door het vocht lekker blijft plakken. Die versierde snoepjes moeten dan 2 dagen uitdampen dat is heel belangrijk. De snoepjes worden eerst getest en daarna ingepakt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb